Despre mine

Eu sunt Alina Bălașa, cea care scrie rândurile postate pe acest site și pe paginile de Facebook Poezii Educative Pentru Prescolari/ Poezii Educative pentru Prescolari.

Primele mele poezii au apărut în anul 2011, jucându-mă cu Erna, fetița mea care avea nici 2 ani. Am publicat prima carte, „Poeziile Zânuței Hepi”, văzând că poeziile aduc bucurie piticilor (așa mi-au spus prietenii paginilor de Facebook, părinții, bunicii și educatorii puilor de om, dar și prietenii mei).

De la poezie la poveste a fost un pas mic, mic de tot. Poveștile au fost inspirate, dar și scrise cu ajutorul celor două minuni ale mele, Erna și Anisia- mulțumesc, suflețele dragi, dragi, dragi!

In anul 2014 am publicat “Povestea vrăbiuței Gria”. A trebuit să aleg dintre 4 povești. Ținând cont de anotimpul publicării- iarna- și de mesajele pe care voiam să le transmit- întotdeauna există speranță, puterea prieteniei-, Gria a fost cel mai potrivit personaj, cu cea mai bună poveste. Dacă o citiți, sper să vă aducă încredere și zâmbet!

Vă mulțumesc pentru gândul bun, pentru cuvintele frumoase, pentru cuvintele sincere- chiar dacă nu sunt frumoase!

Mulțumesc celor două colaboratoare, pentru minunatele ilustrații: Adriana Munteanu și Raluca Cristina Cirți.

Cred că o pagină dintr-o carte îți poate aduce bucurie și gând bun. Iar eu îmi doresc din tot sufletul ca toți- de la mici la bunici- care citesc cuvintele aranjate de mine -poezii sau povești, să primească un strop din liniștea și din bucuria sinceră a copilăriei.

 

Alina, cu drag și zâmbet